« Grote voordeelbeurs voor Hagenaars met laag inkomen | Hoofdmenu | Mobiele telefonie in Afrika vooral gunstig voor kleine steden »

Haags collectief voor design opent deuren

Vandaag opent Hangar36 officieel haar deuren met een knallende kick-off party. In Hangar36 zijn 8 ondernemingen uit de creatieve branche gehuisvest met elk hun eigen specialisme. Hiermee zijn alle schakels uit de designwereld in Hangar36 aanwezig: de ontwerpers, de ontwikkelaars, de producenten, de stylisten, de fotografen, de marketingspecialisten, het jonge talent en niet te vergeten: de consument. Van tekentafel tot product: het hele proces vindt plaats in Hangar36. Een unicum voor Den Haag en ver daarbuiten.

Designsector
Hangar36 ligt achter Binck 36, een andere opvallende Haagse locatie, waarin veel kleine ondernemingen en ontwerpers te vinden zijn. Door de vestiging van Hangar36 heeft de designsector vrij baan heeft zich verder te ontwikkelen. Want als geïnteresseerde en als klant ben je meer dan welkom om inspiratie op te doen in Hangar36. Naast de inspiratie die je kan opdoen in de 0900-Design store, worden er tentoonstellingen en workshops op het gebied van interieur en design aangeboden.

0900design
Hangar36 is een initiatief van 0900-design. Eén van de initiatiefnemers Rik Krispijn: "De hele designketen in één gebouw: dat was ons doel. En dat hebben we verrassend snel bereikt. De bedrijven uit Hangar36 zijn innovatief, werken goed samen en vormen de basis voor een nieuwe creatieve infrastructuur. Hangar36 is een feit dankzij de medewerking van de gemeente, van Vestia en van de ondernemers die zich bij ons wilden aansluiten."

Creatieve ondernemers
In Den Haag gebeurt veel op creatief gebied. Dat is te danken aan De Creatieve Stad, het programma van gemeente Den Haag dat creatieve ondernemers stimuleert om zich in Den Haag te vestigen. Ook Hangar36 ontving de nodige steun. Wethouder Henk Kool van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie is dan ook trots op Hangar36: "Hangar36 wordt een interessante plek voor creatieve bedrijvigheid op het gebied van design. Dit initiatief versterkt de uitstraling van Den Haag als creatieve stad. Daarom ondersteunt de gemeente dit project graag."

De ondernemers die gevestigd zijn in Hangar36:
0900-design, Blik, Bureau CQ, Concreet, Duel, Petra van Trigt, Pixel8 en Studio Überdutch. Hangar36, Binckhorstlaan 36, 2516 BE Den Haag .

Programma:
16.30 - 20.00 uur: Ontvangst en Open Huis.
17.30 - 18.00 uur: Officiële openingshandeling door initiatiefnemers Hangar36 en Wethouder H. Kool van de Gemeente Den Haag. 18.00 - 00.00 uur: Start openingsfeest met optreden van Tabass-co Hot Dance Brand.

Reacties

Laat een reactie achter