/ BUREAU CQ

08www.bureaucq.com

CQ is een jong professioneel bedrijf met een heldere visie, creatieve ideeën en een groot internationaal netwerk. De missie van CQ is succesvolle en onderscheidende producten te ontwerpen en uit te ontwikkelen, waarbij de eindgebruiker en zijn omgeving als uitgangspunt dienen. Met kantoren in Nederland, Hongkong en China creëren we, ontwikkelen we en produceren we producten en verpakkingen die voldoen aan de hoogste eisen.

Het team van Bureau CQ - Foto Maarten Fleskens

Met Bureau CQ als het creatief centrum, hebben we in Den Haag een inspirerend kantoor waar ontwerpteams werken aan diverse ideeën en concepten voor nationale en internationale opdrachtgevers. De vestigingen van Studio CQ in Hongkong en Guangzhou, zijn hoofdzakelijk betrokken bij de productontwikkeling. Onze aanwezigheid bij productiefaciliteiten zorgt voor een continue kwaliteit in deze ontwikkeling met als resultaat een product van hoge kwaliteit tegen lage kosten. Creativiteit, passie voor innovatie en vooral openheid voor nieuwe manieren van denken en doen, dat is de dagelijkse uitdaging die we aangaan.

CQ, het toepassen van creativiteit op intelligente wijze!

/ ERKENNING GIO 2008

‘Goed Industrieel Ontwerp’, het enige Design Kwaliteitskeurmerk in Nederland, een uitdaging en tevens graadmeter op nationaal niveau. Dit najaar werden opnieuw de GIO-Erkenningen uitgereikt aan producten die getuigen van vakmanschap van zowel ontwerper als opdrachtgever. Met de uitreiking van deze erkenning, excelleren deze ontwerpen zich ten opzichte van anderen.

Ruim anderhalf jaar geleden werd Bureau CQ gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor de tools van Pergamano. Dit bedrijf heeft zich, vanaf de introductie in 1987, toegelegd op de ontwikkeling van en bekendheid geven aan perkamentbewerking. Na een succesvolle start heeft het zich ontwikkeld tot een internationale producent van artikelen voor perkamentbewerking. Reeds wordt er in 25 landen geleverd.

Na ongeveer twintig jaar dezelfde tools gehanteerd te hebben werd het tijd voor een compleet herontwerp van de ‘pennen’.

Pergamano Pennen

Een intensief traject werd gestart samen met Pergamano en de producent van de pennen. Een eerste traject waar vormgeving, kleuren en materialen werden gedefinieerd, bracht een aantal sterke concepten voort. Met betrokkenheid van eindgebruikers, producenten en marketingverantwoordelijken, werd een keuze uit de concepten gemaakt. Hierna startte de uitwerking van het concept tot het definitieve product.

De complexiteit van productie, goede ergonomische verhoudingen, uitstraling en materiaalgebruik zijn hierin allemaal onderbouwd en procesmatig doorgevoerd.

Erkenning GIO 2008 aan Bureau CQ

Deze aanpak in combinatie met een kwalitatief hoog en fraaie resultaat was alle reden waarvoor de erkenning ‘Goed Industrieel Ontwerp’ in de categorie consumentenproducten, is toegekend aan Bureau CQ.